Aile Danışmanlığı Ankara
Evlilik bağı ile birbirine bağlı çiftler arasında, iletişim problemleri, çocuklarla ilgili yaşanan sorunlar ve başka diğer nedenlerle huzur bozucu problemler yaşanabilir. Sorunların çözüme ulaştırılamadığı durumlarda, gittikçe derinleşen problemler aile birliğini sarsıcı etmenler olarak karşımıza çıkabilir. Bu nedenle, aile içerisindeki problemlerin çözümü oldukça önemlidir. Çiftler arasında meydana gelen problemlerin çözümü için aile danışmanlığı terapisinden yararlanılır. Aile Danışmanlığı sürecinde, profesyonel bir yaklaşımla, aile içerisindeki problemler ele alınıp değerlendirilir. Bu sayede, problemlerin çözüme ulaştırılması ve aile arasındaki birlik ve beraberliği tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması mümkündür.
Yazımızın devamında aile danışmanlığı ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Ankara aile danışmanlığı için kliniğimizle iletişime geçebilir ve Uzman Psikolog Cem Kanık’tan randevu alabilirsiniz.
Aile Danışmanlığı Nedir?
Aile danışmanlığı, aile içerisinde yaşanan ortak problemlerin çözüme ulaştırılmasında yararlanılan psikolojik danışmanlık sürecini kapsar. Alanında uzman bir terapist ile sürdürülen bu danışmanlık süreci, ailenin tüm bireylerini etkileyen, aile içi iletişim problemleri, aile içi şiddet, çiftler arası kıskançlık veya sadakatsizlik gibi konularda gerçekleştirilir. Aile içinde yaşanan sorunlar, kişiler arası problemler nedeniyle ortaya çıkabileceği gibi, tüm aile için ortak olan problemlerle de şekillenebilir. Aile danışmanlığı sürecinde sunulan psikolojik danışmanlık hizmeti ile aile içindeki bireylerin birbirlerini daha iyi anlamaları ve böylece sorunların çözülmesi amaçlanır. Sorunların, aileyi oluşturan bireyler tarafından beraberce çözülmesi önemli bir husustur. Bireyler arasında açık iletişimi ve empatiyi güçlendirerek ailenin işlevselliğini koruması hedeflenir.
Aile Danışmanlığının Gelişimi Nasıldır?
Aile danışmanlığının tarihçesine bakıldığında, aile terapisi olgusunun 1950’lerde ortaya çıktığı görülür. Özellikle çocuk ve ergenlerin psikolojik sorunlarının tedavisinde, ailenin de terapi sürecine katılmasının önemi, bu yıllarda ortaya çıkmıştır. Aile danışmanlığının gelişmesinde etkin rol oynayan bilim insanları arasında, Nathan Ackerman, Gregory Bateson, Murray Bowen ve Cari Whitaker gibi isimler ön plana çıkar. Özellikle 1960’lı yıllarda, aile terapisi ve aile danışmanlığı alanında hızlı gelişmelerin yaşandığı, birçok önemli kavram ve teorinin oluştuğu görülür. 1970’li yıllar ise Amerika’da Aile Danışmanlığı alanında iki büyük derneğin kurulduğu dönem olarak karşımıza çıkar. Bu dernekler “The American Association for Marriage And Family Therapy” ve “ American Family Therapy Association”dır.
Ankara Aile Danışmanlığı hizmetleri ile ilgili olarak daha detaylı bilgi ve randevu almak için kliniğimizi arayabilirsiniz.
Aile Danışmanlığı Hangi Konuları Kapsar?
Aile danışmanlığı, aile içerisinde ortaya çıkan tüm sorunların çözümünde başvurulabilecek bir danışmanlık hizmetidir. En sık karşılaşılan konulardan biri aileyi oluşturan bireyler arasında meydana gelen iletişim problemleridir. Bunu yanı sıra aile danışmanlığı,
- Aile içi şiddet,
- Evlilik öncesi dönemde evliliğe hazırlık,
- Eşler arasında meydana gelen kıskançlık ve sadakatsizlik durumları,
- Ailede yaşanan rol çatışmalarını çözüme ulaştırmak için ailede rol dağılımı,
- Çocuklara ve akrabalara bağlı sorunlar,
- Aile içerisindeki bireylerde görülen alkol, uyuşturucu madde veya kumar gibi bağımlılıklar,
- Boşanma süreci gibi konulara odaklanabilir.
Aile Danışmanlığı Kaç Seans Sürer?
Aile danışmanlığı kapsamında verilen psikolojik danışmanlık hizmetindeki temel amaç, bireyler arasında yaşanan çatışma ve sorunların çözüme ulaştırılmasıdır. Terapi süreci, aile içerisinde yaşanan problemlerin niteliğine göre değişiklik gösterebilir. Terapistin, ailenin problemlerine bağlı olarak tercih edeceği terapi yöntemleri de süreç üzerinde belirleyici olmaktadır. Danışanların, terapistle işbirliğine açık olması süreci etkileyen önemli faktörlerden biridir. Tüm bu değişkenlere bağlı olarak aile danışmanlığı süreci aileden aileye farklılık gösterebilmekle beraber, ortalama 8-10 seanslık bir süreci kapsamaktadır. Ancak, bazı durumlarda bu sürecin, 1 yıla kadar uzayabilmesi mümkündür. Aile danışmanlığı sürecinde gerçekleştirilen terapilerin uzunluğu ise ortalama 1 saattir. Danışanların, iş ve diğer yoğunlukları arasında, terapi için ayırabilecekleri zaman sıklığı da aile danışmanlığı sürecinin uzayıp kısalması üzerinde etkili olur.
Ankara Aile Danışmanlığı Fiyatları
Aile danışmanlığında terapi süreci, mevcut sorunlara bağlı olarak, izlenecek olan terapi yönteminin de belirleyici etkisi ile planlanır. Seans sıklığının ve danışmanlık hizmetinden yararlanılma süresinin, uzman psikoloğun önerileriyle belirlenmesinde fayda vardır. Aile terapisi fiyatları, klinikten kliniğe farklılık gösterebilir. Ankara Aile Danışmanlığı fiyatları ile ilgili olarak, detaylı bilgi almak için kliniğimizle iletişime geçebilir ve randevu alabilirsiniz.